A duguláselhárítás története képekben

A ma használatos, modern gépek elődeit a nagyvárosokban kiépült csatornahálózatok és velük együtt  megjelenő dugulások hívták életre. A 20. század első felében történt csak rohamos fejlődés a csatornatisztítás és duguláselhárítás vonalán.  Ennek a fejlődésnek az elektromos áram és a gépek megjelenése biztosítottak lehetőséget.
Hajdan a csatornatisztítók, kizárólag kézi erővel és meglehetősen nehéz körülmények között dolgozta. A csövekbe bebújva kaparták, vágták, tuszkolták a fellépő dugulásokat.  Kezdetben,  botok,  ásó, kapa, drót, fagolyó, bőr tömlő állt rendelkezésre. Az ipari fejlődés meghozta a várva-várt eszközöket: erősített sodronyok, szekcionált és toldható csövek,  sugárcső,  tömlő,  szivattyúk,  motorok,  autók.
És most lássunk egy-két képet a hajdani duguláselhárító szakemberekről és eszközeikről. A képek a 20-30 évekből származnak Amerikából. 
A napjainkban már teljesen hétköznapi duguláselhárító gépek a 80-as, 90-es évektől terjedtek el. hazánkban a 90-es évektől kerültek forgalomba. Legelőször a Német Rothenberger és az Amerikai Ridgid cég gépei voltak beszerezhetőek. Manapság már legalább 10 fajta eszköz kapható.
GARANCIÁT VÁLLALUNK AZ ELVÉGZETT MUNKÁKRA

Cégünk a legmodernebb gépekkel dolgozik és 30-90 napos garanciát vállal az elvégzett munkára.
Ajánlat kérés